Faq

Veelgestelde Vragen

Overzicht van veel gestelde vragen

Vragen en antwoorden

Kan ik alleen met een sociaal media account inloggen op het Elobby wifi?

Ja en nee, op de Elobby router kunt uw twee wifi netwerken instellen. De een is het publieke netwerk en de ander het privé netwerk.

 • Op het publieke wifi kan men alleen met een social media account inloggen.

 • Maar op het privé wifi kan dit juist alleen met een code (wachtwoord).

Let op: Voor het beheer van uw router moet u op dit moment nog wel inloggen met een social media account. Dit kan zowel via het publieke als het privé netwerk.

Met welke sociale netwerken kan ik inloggen op het publieke Social Wifi?

Het volgende lijstje is op dit moment actueel:

 • Facebook

 • Twitter

Let op: Wij zullen in de toekomst meer sociale netwerken als mogelijkheid om in te loggen gaan leveren. Voor deze nieuwe ontwikkeling staat Google+ voorlopig op de eerste plaats.

Hoeveel mensen kunnen tegelijk met het wifi van één Elobby verbonden zijn?

Voor optimaal gebruik van het internet via wifi raden wij aan om niet meer dan 30 wifi connecties tegelijk open te hebben staan naar één wifi access point (de Elobby router is zo'n wifi access point). Bij een groter aantal verbindingen tegelijkertijd gaat de kwaliteit van de verbinding achteruit. Toch blijft minimaal gebruik naar alle waarschijnlijkheid mogelijk tot zo'n 60 tot 80 actieve verbindingen tegelijkertijd.

De capaciteit van uw wifi netwerk is het best uit te breiden door het gebruik van extra wifi access points (in de vorm van een extra Elobby of bijvoorbeeld wifi range extenders). Wij zijn zelf van plan om in te nabije toekomst Elobby extenders te gaan leveren. Neem contact met ons op als interesse heeft in onze extenders.

Let op: Een flink aantal factoren kan van invloed zijn op het bereik en de stabiliteit van uw wifi netwerk en de wifi verbindingen. Deze factoren zijn onder andere (maar niet beperkt tot):

 • Het gekozen wifi kanaal (u kunt kiezen voor kanaal 1 t/m 11);
 • De hoeveelheid andere wifi netwerken in de buurt;
 • De stand van uw antennes (horizontaal/verticaal);
 • De gebruikte antenne;
  • Hoewel de standaard Elobby antennes goed genoeg zouden moeten zijn in de meeste situatie kunt u deze vervangen door andere modellen indien gewenst.
 • De kwaliteit van de wifi ontvanger/verzender in de smartphone, tablet of laptop;
 • De hoeveelheid muren, deuren, plafonds of electrische apparaten tussen het wifi access point (Elobby) en de wifi gebruiker (smartphone/laptop/tablet).
 • De totale hoeveelheid aanwezige smartphones en andere wifi apparaten (ook die niet verbonden maar wel wifi aan hebben staan).
 • De afstand tussen de wifi access point (Elobby) en de wifi gebruiker.

Hoeveel meter bereik heeft het wifi van een Elobby social router?

De afstand tot waar uw wifi reikt is vooral afhankelijk van de hoeveelheid -, de dikte van - en het soort van obstakels tussen het wifi access point (de Elobby social wifi router) en de wifi client (veelal de smartphone van de bezoeker). Ook de stand van uw antennes (horizontaal of verticaal) kan van invloed zijn.

Over het algemeen geld voor onze Elobby het volgende bereik:

 • Binnen: tot 35m
 • Buiten: tot 100m

Een gebruikte vuistregel is dat het wifi netwerk door iedere obstructie (tussen gebruiker en access point) zo'n 25% aan sterkte verliest.

Wat betreft de stand van uw antennes kunt u in de meeste gevallen het beste gaan voor verticaal. Horizontale positionering is vooral handig in situaties waarbij het bereik naar boven of beneden verbeterd moet worden.

Let op: Deze andere factoren kunnen ook van invloed zijn op het bereik.

Kan ik de Elobby router ook voor buiten gebruiken?

Hoewel onze router niet geschikt is om hem buiten te bevestigen zijn er wel mogelijkheden om bijvoorbeeld uw terras van wifi te voorzien. Zo kunt u de router bijvoorbeeld aan de binnenkant van een buitenmuur bevestigen voor verbeterd bereik buiten.

U kunt ook gebruik maken van een verlengkabel voor uw antenne en dan de antenne buiten bevestigen. De Elobby router bevat twee RP-SMA (jack) connectoren voor het aansluiten van zo'n kabel met wifi antenne. U zou op deze manier bijvoorbeeld één antenne voor buiten kunnen gebruiken en die andere voor binnen.

RP-SMA plug & jack voorbeeld

Zit dat allemaal bij de aanschafprijs van één Elobby router inbegrepen?

Ja, zie alles wat inbegrepen is bij de aanschaf van een Elobby smart router hier.

Let op: Neem contact met ons op als uw andere lokale wifi apps wilt gebruiken dan het gratis inbegrepen prikbord.